Hypnose Via Videogesprek

Voor wie niet naar de praktijk kan of wil komen, is er ook hypnose via smartphone, tablet of computer

Wat is hypnose via videogesprek?

Eigenlijk is àlle hypnose zelfhypnose. De cliënt gaat in hypnose, hij wordt niet door de hypnotiseur in hypnose gebracht (dit is één van de vele misverstanden over hypnose).

 

Hypnose is ook niet paranormaal of iets dergelijks, je zou het eerder als een gespreksvorm kunnen beschouwen.

 

Het lukt dan ook even goed via video-gesprek (zoals Skype of Zoom), het hoeft niet noodzakelijk in-persoon te zijn.

Werkt dit even goed als in-persoon?

Hypnose via video-gesprek werkt inderdaad even goed als in-persoon. Je kan het in principe zelfs gewoon over de telefoon doen ook, of via geluidsopnamen. De hypnose ontstaat niet door wat de hypnotiseur doet, maar door wat de cliënt zelf accepteert.

 

De manier van werken is bijna helemaal dezelfde als wanneer je naar de praktijk zou komen. Het is natuurlijk iets minder persoonlijk, aangezien je mekaar niet echt ontmoet. We gebruiken natuurlijk ook enkel hypnosemethoden die geen fysiek contact vereisen (zoals een hand op de schouder of handen schudden).

 

Ik pas deze methode al jaren toe, bijvoorbeeld met Vlamingen die in het buitenland wonen of die hun huis niet kunnen verlaten.

 

Vroeger werd hiervoor vooral Skype gebruikt omdat bijna iedereen een Skype-account had, maa  Zoom is betrouwbaarder. Vrijwel elke professionele hypnotiseur in de wereld die via video werkt, maakt dan ook gebruik gebruik van Zoom.

Hoe boek ik een sessie via video?

Wanneer je een afspraak maakt, kies dan "Via video" in plaats van "In de praktijk in Zepperen" als locatie voor je afspraak of afspraken.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Je boekt je sessie(s) en kiest de video-optie.

 

Ik zal dan aan je afspraken (die je in je kalender, bijvoorbeeld Google Calendar of Outlook Calendar) toevoegt, een link plaatsen voor de sessie.

 

Installeer op voorhand Zoom op je smartphone, tablet of computer. Dat kan via de website, https://zoom.us. Er zijn versies voor Android, iOS, Windows, MacOS en Linux.

 

Open de applicatie en registreer je gratis als gebruiker.

 

Wanneer de sessie gaat beginnen, klik dan op de link die ik in de afspraak heb geplaatst -- en dan ontmoeten we elkaar online.

 

Net als in de praktijk in Zepperen, beginnen we de sessie met een intakegesprek. Wat heb je precies nodig, wat zijn jouw persoonlijke struikelblokken, etc. Dan doen we enkele hypnose-oefeningen ter voorbereiding (daarvoor is het belangrijk dat ik je kan zien) en tenslotte doen we de hypnose-sessie zelf.

Wat heb ik nodig?

Zoals ik net aanhaalde: een smartphone, tablet, iPad, PC of Mac met de Zoom-app geïnstalleerd. Deze is gratis en het installeren gaat eenvoudig en snel. Laat je eventueel helpen om dit te doen, als je moeite hebt met computers.

 

Je hebt ook een (gratis) account nodig op Zoom. Die maak je aan zodra je de app opent. Dat gaat snel en is echt kinderspel.

 

In je huis heb je een plekje nodig waar je tijdens de sessie rustig en ongestoord kan deelnemen. Liefst een plek waar je kan liggen of zitten zonder dat je je hoofd hoeft recht te houden (maar dat laatste is niet echt nodig). Graag ook wat verlichting, zodat ik je kan zien tijdens de sessie.

 

Zorg ervoor dat je ergens in beeld kunt zitten of liggen zonder dat je je smartphone of tablet hoeft vast te houden. Je moet kunnen ontspannen tijdens de sessie.

 

Zorg er liefst ook voor dat je apparaat (smartphone, tablet, computer) in de stroom zit of dat de batterij helemaal opgeladen is. Een eerste sessie duurt vaak 50 minuten of langer.

Wat als de verbinding uit valt tijdens de sessie?

Zoom is een héél stabiel systeem, maar als het zou gebeuren dat de sessie onderbroken wordt door bijvoorbeeld het netwerk dat uitvalt, dan kom je spontaan uit trance en dan hernemen we meteen de sessie. Als dat niet mogelijk is, maken we een nieuwe afspraak en hernemen we de sessie dan.

© 2012-2021 Hypnotiseur Roy Dictus -- Alle rechten voorbehouden.

Hypnotiseur Roy Dictus is géén arts, psycholoog, psychiater of diëtist. Hij geeft geen medisch of voedingsadvies en hypnotherapie kan niet als vervanging van medische zorgen gezien worden, eerder als een aanvulling ervan en een hulpmiddel om struikelblokken te overwinnen.

 

Hypnotiseur Roy Dictus, Terwouwenstraat 80, 3800 Zepperen (Sint-Truiden)