Minder of Geen Suiker

Zou je het snoepen graag laten, of moét je stoppen met geraffineerde suiker, maar lukt het niet?

Herprogrammeer je patronen in 3 sessies.

Overal waar je komt, word je wel geconfronteerd met geraffineerde suiker: in chocolade, pralines, snoepjes, taartjes, cake, koeken, wafels, roomijs... En misschien vind je het dan ook erg moeilijk om aan gesuikerde snoep te weerstaan, terwijl je heel goed weet dat het niet goed voor je is. Collega's brengen al eens pralines mee of op een feestje wordt er steevast taart geserveerd.

 

Wil je de suiker laten, of sterk verminderen, maar lukt het niet?

 

Dan kan hypnose jou van dienst zijn. Ik heb hiervoor een programma van 3 sessies + 1 geluidsopname, te verspreiden over 1 à 2 weken. Je eerste sessie duurt ongeveer een uur, de twee andere duren ongeveer 30 minuten.

 

Het werkt op basis van de inprenting in je onderbewustzijn dat je je drang naar suiker (= oude, ongezonde gewoonte) loslaat en bijvoorbeeld kiest voor fruit of suikervrije snoep. We bouwen dit over die 3 sessies op zodat je geen behoefte meer hebt aan geraffineerde suiker. Dit wordt voldoende herhaald én je krijgt er een geluidsopname bij ter ondersteuning.

 

Dit programma is populair bij o.a. diabetici die het toch moeilijk hebben om niet te snoepen.

 

Ik heb het ook bij mezelf toegepast en ben zo sinds 16 augustus 2018 volledig suikervrij.

Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je 3 afspraken rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.


 • Hoge slaagkans -- 85%

  Hypnose is een fantastisch hulpmiddel om je foute eetgewoonten weer recht te trekken. Je motivatie is de sterkste factor die het succes bepaalt. Niet je "karakter", maar hoe sterk je achter nieuwe gezonde gewoonten staat.

 • 3 sessies over ± 2 weken, €285

  Je kan rechtstreeks in mijn agenda je 3 afspraken inboeken. Het is daarbij de bedoeling om ongeveer 4 à 7 dagen tussen 2 opeenvolgende sessies te laten, en dus te verspreiden over 11 à 17 dagen. De totale investering in jezelf bedraagt €285.

 • Onmiddellijk resultaat

  Het maken van de nodige "kliks" (het zgn. "herprogrammeren" van het onderbewustzijn) gebeurt tijdens de sessies, je hebt dan ook onmiddellijk resultaat. Je blijft dus meteen van de snoep af, of je mindert, alnaargelang je wensen en behoeften.

 • Ook geschikt voor diabetici

  Dit programma is natuurlijk geen vervanging van medische zorgen, het is wel een héél goede ondersteuning om van de geraffineerde suiker af te blijven en je te focussen op gezondere opties.

 • Hypnose is aangenaam

  Hypnose is heel ontspannend en is beslist de aangenaamste manier om je struikelblokken aan te pakken. Het is ook helemaal niet zoals het in films lijkt. Hypnose is géén machtsspel of hersenspoeling. Het is toegepaste psychologie.

 • Hypnose is veilig

  Hypnose is veilig en zonder neveneffecten. Je zal tijdens de hypnose niet slapen of bewusteloos zijn, achteraf weet je ook nog alles.

 • Ook nog andere opties

  Minder of Geen Suiker is slechts één van de programma's die ik aanbied om met hypnose aan je eet- of drinkgewoonten te werken. Er is ook nog het programma Minder of Geen Frisdrank, er is Minder of Geen Alcohol, en Correctie van Eetgewoonten. Er is ook het strengere programma, Virtuele Maagband.

 • 1. Voor wie is dit programma geschikt?

  Dit programma is geschikt voor jou als je:

  • Minstens 18 jaar oud bent
  • Wil stoppen of minderen met geraffineerde suiker zoals we die terugvinden in suikerklontjes, gebak, donuts, wafels, chocolade, snoep en dergelijke
  • Geen medicijnen neemt die concentratieverlies als bijwerking hebben (zoals kalmeermiddelen of sommige antidepressiva, bijvoorbeeld)

   

  Merk op dat er ook een gespecialiseerd programma is voor Minder of Geen Frisdrank.


 • 2. Hoe gaat dit in zijn werk?

  Je schrijft 3 afspraken in in mijn agenda, met 4 à 7 dagen tussen twee opéénvolgende afspraken (dus bijvoorbeeld een afspraak op de 1ste, op de 5de en op de 11ste van de maand).

   

  Tijdens je eerste sessie hebben we een intakegesprek over je snoepgewoonten en wat er moet veranderen. We doen dan ook enkele oefeningen die je voorbereiden op je eerste hypnose en die mij wat inzicht geven in jouw hypnotiseerbaarheid en welke methodes bij jou passen. Dan doen we je eerste hypnose, waarbij we al werken aan je drang naar suiker en de verleiding te weerstaan die overal aanwezig is.

   

  Tijdens je tweede en je derde sessie evalueren we steeds de afgelopen dagen, we doen aanpassingen waar nodig, we herhalen en herhalen en op het einde zetten we je nieuwe eetgewoonten "vast" op de lange termijn.


 • 3. Hoe veel gewicht kan ik verliezen?

  Sommige mensen kiezen ervoor om suiker te laten om gewicht af te vallen. Nu, vaak gebeurt dat dan ook, maar niet altijd. Stoppen of minderen met geraffineerde suiker brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee, maar je valt er dus niet noodzakelijk van af. En als je er van afvalt, is het onmogelijk te voorspellen hoe veel dat zal zijn.


 • 4. Kan ik zo van de suikerziekte genezen?

  Dat is iets waar alleen je arts op kan antwoorden. Het doel van dit programma is niét om iets te genezen of om gewicht af te vallen, maar om te stoppen of minderen met suiker, en daar is het dan ook héél geschikt voor.

   

  Ik ben zelf geen dokter en doe ook geen uitspraken over genezing, het gebruik van geneesmiddelen en dergelijke. Praat hierover met je arts. • 5. Is er garantie dat dit werkt?

  Hoe graag ik dat ook zou willen, resultaatsgarantie kan je op verandering nooit geven, voor de redenen die ik hierboven in vraag 2 vermeld heb. Het hangt af van jouw lichaam, maar ook van jouw inzet tijdens en na de sessies. "Karakter" is hiervoor niet nodig, wél sterke motivatie en inzet aan jouw kant.

   

  Ik zet me bij elke cliënt ook 100% in om die cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

   

  Nu, uit de praktijk blijkt wel dat dit bij ongeveer 85% van de deelnemers goede tot héél goede resultaten oplevert. Die andere 15% zijn meestal de mensen die zich niet echt inzetten -- die bijvoorbeeld verwachten dat zij niks moeten doen en dat de therapeut al het werk doet. Je moet in de "Actie"-fase van gedragsverandering zitten om goede resultaten te behalen.


 • 6. Wat zijn die fasen van gedragsverandering?

  Gedragsverandering verloopt in fasen:

   

  1. Ontkenning: "er is niets aan de hand, ik moet niets veranderen".
  2. Erkenning: "er is iets aan de hand, ik zal er vroeg of laat toch iets aan moeten doen"
  3. Verkenning: "ik ga er iets aan doen, weet nog niet wat, weet ook niet zeker of ik er wel inspanning voor over heb, het is nog wat dubbel"
  4. (Klaar Zijn Voor) Actie: "ik verander mijn gedrag, nu"
  5. Volhouden: "ik hou dit betere gedrag aan"

   

  Dit is van toepassing bijvoorbeeld bij stoppen of minderen met suiker, met roken, te veel eten, en dergelijke.

   

  Je zit qua gedrag dus altijd in een zekere fase. Je kan echter niét kiezen of forceren in welke fase je zit (ook met hypnose kan je dat niet). Dus als je eigenlijk nog in fase 3 bent (verkenning, je motivatie is nog niet echt 100%, er zijn ook nog belangrijke voordelen aan het gedrag), en je besluit om toch al tot actie over te gaan, dan ga je héél waarschijnlijk falen. Het zal wel lukken als je in fase 4 actie onderneemt, dwz als het gedrag géén sterke voordelen meer heeft, alleen nog sterke nadelen, en je het enkel nog doet uit gewoonte of "drang".


 • 7. Kan ik dit ook combineren met bijvoorbeeld Stoppen met Roken?

  Als je tegelijkertijd twee onderwerpen aanpakken bedoelt, dan is het beter om dat niet te doen, om je onderbewustzijn ook de tijd te geven om om te gaan met de verandering(en).

   

  In combinatie met rookstop blijkt uit de praktijk dat het meestal best is om éérst te stoppen met roken en dan daarna (laten we zeggen minstens een vijftal dagen later) Minder of Geen Suiker te volgen.

   

  Doe dit niét preventief -- ik bedoel, maak geen afspraken voor Minder of Geen Suiker als je nog geen snoeper bent maar verwacht dat je dat zal worden na een rookstop. Want vaak is dat niet nodig en we moeten al iets concreets hebben om te corrigeren, natuurlijk...


 • 9. Wat is het beste moment om met zo'n therapie te beginnen?

  Zodra je er zelf klaar voor bent.


Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je 3 afspraken rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.

Jouw investering in jezelf bedraagt €285 voor het hele programma.

© 2012-2021 Hypnotiseur Roy Dictus -- Alle rechten voorbehouden.

Hypnotiseur Roy Dictus is géén arts, psycholoog, psychiater of diëtist. Hij geeft geen medisch of voedingsadvies en hypnotherapie kan niet als vervanging van medische zorgen gezien worden, eerder als een aanvulling ervan en een hulpmiddel om struikelblokken te overwinnen.

 

Hypnotiseur Roy Dictus, Terwouwenstraat 80, 3800 Zepperen (Sint-Truiden)