Gezonde Eetgewoonten

Te veel, te laat, te vet, eten zonder honger, ongezonde keuzes, ...?

Herprogrammeer je patronen in 3 sessies.

Slechte eetpatronen zijn vaak de oorzaak van gewichtstoename. Je eet te veel, te ongezond, je eet terwijl je geen honger (meer) hebt, je snackt voor de TV 's avonds, ...

 

Al deze eetgewoonten zijn goed aan te pakken met hypnose. Ik heb hiervoor een programma van 3 sessies + twee geluidsopnamen voor tussendoor, te verspreiden over 1 à 2 weken. Je eerste sessie duurt ongeveer een uur, de twee andere duren tussen 30 en 45 minuten.

 

Het werkt op basis van de inprenting in je onderbewustzijn dat je je oude, ongezonde gewoonten loslaat en ze vervangt door nieuwe, gezonde gewoonten.

 

We bouwen zo over die 3 sessies gezonde gewoonten op zodat je bijvoorbeeld geen behoefte meer hebt om voor de TV nog te snacken. Je eet bewuster en geeft voorrang aan gezondheid.

 

Dit is dus géén dieet. Het is het aannemen van een andere omgang met eten en drinken.

Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je 3 afspraken rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.


 • Hoge slaagkans -- 85%

  Hypnose is een fantastisch hulpmiddel om je foute eetgewoonten weer recht te trekken. Je motivatie is de sterkste factor die het succes bepaalt. Niet je "karakter", maar hoe sterk je achter nieuwe gezonde gewoonten staat.

 • 3 sessies over ± 2 weken, €285

  Je kan rechtstreeks in mijn agenda je 3 afspraken inboeken. Het is daarbij de bedoeling om ongeveer 4 à 7 dagen tussen 2 opeenvolgende sessies te laten, en dus te verspreiden over 11 à 17 dagen. De totale investering in jezelf bedraagt €285.

 • Onmiddellijk resultaat

  Het maken van de nodige "kliks" (het zgn. "herprogrammeren" van het onderbewustzijn) gebeurt tijdens de sessies, je hebt dan ook onmiddellijk resultaat. Je begint dus meteen anders te eten, gezonder en, indien nodig, minder.

 • Ook bij BMI < 30

  De focus ligt op eetgewoonten, dit is dus een minder streng programma dan de Virtuele Maagband. Je hoeft dan niet noodzakelijk te beginnen met een hoge BMI.

 • Hypnose is aangenaam

  Hypnose is heel ontspannend en is beslist de aangenaamste manier om je struikelblokken aan te pakken. Het is ook helemaal niet zoals het in films lijkt. Hypnose is géén machtsspel of hersenspoeling.

 • Hypnose is veilig

  Hypnose is veilig en zonder neveneffecten. Je zal tijdens de hypnose niet slapen of bewusteloos zijn, achteraf weet je ook nog alles.

 • Ook nog andere opties

  Gezonde Eetgewoonten is slechts één van de programma's die ik aanbied om met hypnose aan je eet- of drinkgewoonten te werken. Er is ook nog het programma Minder of Geen Suiker, Minder of Geen Frisdrank, er is Minder of Geen Alcohol. Er is ook het strengere programma, Virtuele Maagband.

 • 1. Voor wie is dit programma geschikt?

  Dit programma is geschikt voor jou als je:

  • Minstens 18 jaar oud bent
  • Ongezonde eetgewoonten hebt waar je je voor wilt inzetten om ze ook los te laten, zoals:
   • ​Te veel eten / Geen rem hebben tijdens het eten
   • Te laat eten
   • Te snel eten
   • Te vet / te zout / te éénzijdig eten
   • (Veel) fast-food eten
   • Te weinig water drinken / Te veel frisdranken drinken
   • Maaltijden overslaan / Te onregelmatig eten
   • Of als je weinig lust en bijvoorbeeld geen groenten of fruit eet
   • Enzovoort...
  • Geen medicijnen neemt die gewichtstoename als bijwerking hebben
  • Geen medicijnen neemt die concentratieverlies als bijwerking hebben (zoals kalmeermiddelen of sommige antidepressiva, bijvoorbeeld)

   

  Merk op dat er ook gespecialiseerde (soms kortere) programma's voor correctie van specifieke eet- en drinkgewoonten zijn, zoals Minder of Niet Snoepen, Minder of Geen Frisdrank, Minder of Geen Alcohol.


 • 2. Hoe gaat dit in zijn werk?

  Je schrijft 3 afspraken in in mijn agenda, met 4 à 7 dagen tussen twee opéénvolgende afspraken (dus bijvoorbeeld een afspraak op de 1ste, op de 5de en op de 11ste van de maand).

   

  Tijdens je eerste sessie hebben we een intakegesprek over je eetgewoonten en wat er moet veranderen. We doen dan ook enkele oefeningen die je voorbereiden op je eerste hypnose en die mij wat inzicht geven in jouw hypnotiseerbaarheid en welke methodes bij jou passen. Dan doen we je eerste hypnose, waarbij we al werken aan de belangrijkste van je slechte eetgewoonten.

   

  Tijdens je tweede en je derde sessie evalueren we steeds de afgelopen dagen, we doen aanpassingen waar nodig en op het einde zetten we je nieuwe eetgewoonten "vast" op de lange termijn.


 • 3. Hoe veel gewicht kan ik verliezen?

  Dat kunnen we onmogelijk op voorhand weten. Immers, ieders fysiologie én medische geschiedenis is verschillend. Het doel van dit programma is overigens correctie van eetgewoonten en het afslanken zal daar (meestal) een gevolg van zijn. Als je gezonder eet, is dat sowieso goed voor je; hoe veel je dan afslankt, of hoe lang het duurt eer je een "normaal" gewicht bereikt hebt (met een BMI tussen 20 en 25), dat moet dan uit de praktijk blijken.


 • 4. Hoe snel val ik af?

  Alweer, dat kunnen we onmogelijk op voorhand weten aangezien ieders fysiologie én medische geschiedenis verschillend zijn. Ik heb al mensen over de vloer gehad die de eerste weken 2 tot 4 kg per week afslankten, maar even goed mensen die de eerste weken niet verder kwamen dan 1 kg per week.


 • 5. Is er garantie dat dit werkt?

  Hoe graag ik dat ook zou willen, resultaatsgarantie kan je op verandering nooit geven, voor de redenen die ik hierboven in vraag 2 vermeld heb. Het hangt af van jouw lichaam, maar ook van jouw inzet tijdens en na de sessies. "Karakter" is hiervoor niet nodig, wél sterke motivatie en inzet aan jouw kant. Ik zet me bij elke cliënt ook 100% in om die cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

   

  Verder, het doel van de sessies is correctie van slechte eetgewoonten en portiecontrole. Of dat in jouw lichaam dan resulteert in weinig of veel gewichtsverlies, hangt vooral van jouw lichaam af, van jouw fysiologie en je metabolisme, daar kan niemand garantie op geven...

   

  Nu, uit de praktijk blijkt wel dat dit bij ongeveer 85% van de deelnemers goede tot héél goede resultaten oplevert. Die andere 15% zijn meestal de mensen die zich niet echt inzetten -- die bijvoorbeeld verwachten dat zij niks moeten doen en dat de therapeut al het werk doet. Je moet in de "Actie"-fase van gedragsverandering zitten om goede resultaten te behalen.


 • 6. Wat zijn die fasen van gedragsverandering?

  Gedragsverandering verloopt in fasen:

   

  1. Ontkenning: "er is niets aan de hand, ik moet niets veranderen".
  2. Erkenning: "er is iets aan de hand, ik zal er vroeg of laat toch iets aan moeten doen"
  3. Verkenning: "ik ga er iets aan doen, weet nog niet wat, weet ook niet zeker of ik er wel inspanning voor over heb, het is nog wat dubbel"
  4. (Klaar Zijn Voor) Actie: "ik verander mijn gedrag, nu"
  5. Volhouden: "ik hou dit betere gedrag aan"

   

  Dit is van toepassing bijvoorbeeld bij (stoppen met) roken, (stoppen met) te veel eten, etc.

   

  Je zit qua gedrag dus altijd in een zekere fase. Je kan echter niét kiezen of forceren in welke fase je zit (ook met hypnose kan je dat niet). Dus als je eigenlijk nog in fase 3 bent (verkenning, je motivatie is nog niet echt 100%, er zijn ook nog belangrijke voordelen aan het gedrag), en je besluit om toch al tot actie over te gaan, dan ga je héél waarschijnlijk falen. Het zal wel lukken als je in fase 4 actie onderneemt, dwz als het gedrag géén sterke voordelen meer heeft, alleen nog sterke nadelen, en je het enkel nog doet uit gewoonte of "drang".


 • 7. Kan ik dit ook doen als ik een hele hoge BMI heb?

  Zeker, als je liever dit doet dan de Virtuele Maagband, die strikter is, dan kan je absoluut dit programma volgen.


 • 8. Kan ik dit ook combineren met bijvoorbeeld Stoppen met Roken?

  Als je tegelijkertijd twee onderwerpen aanpakken bedoelt, dan is het beter om dat niet te doen, om je onderbewustzijn ook de tijd te geven om om te gaan met de verandering(en).

   

  In combinatie met rookstop blijkt uit de praktijk dat het meestal best is om éérst te stoppen met roken en dan daarna (laten we zeggen minstens een vijftal dagen later) de Correctie van Eetgewoonten te volgen.

   

  Doe dit niét preventief -- ik bedoel, maak geen afspraken voor Correctie van Eetgewoonten als je nog geen slechte eetgewoonten hebt maar verwacht dat je die zal krijgen na een rookstop. Want vaak is dat niet nodig en we moeten al iets concreets hebben om te corrigeren, natuurlijk...


 • 9. Wat is het beste moment om met zo'n therapie te beginnen?

  Zodra je er zelf klaar voor bent. En je bent er klaar voor als je zelf merkt dat het hoog tijd wordt dat je de mouwen opstroopt en dat je niets uit de weg zal gaan om je doel te bereiken.


Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je 3 afspraken rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.

Jouw investering in jezelf bedraagt €285 voor het hele programma.

© 2012-2021 Hypnotiseur Roy Dictus -- Alle rechten voorbehouden.

Hypnotiseur Roy Dictus is géén arts, psycholoog, psychiater of diëtist. Hij geeft geen medisch of voedingsadvies en hypnotherapie kan niet als vervanging van medische zorgen gezien worden, eerder als een aanvulling ervan en een hulpmiddel om struikelblokken te overwinnen.

 

Hypnotiseur Roy Dictus, Terwouwenstraat 80, 3800 Zepperen (Sint-Truiden)