Irrationele Angsten

Klassieke angsten zoals hoogtevrees, angst voor dieren (spinnen, honden, katten) en dergelijke...

Angst loslaten in 1 of 2 sessies.

Klassieke angsten zoals hoogtevrees, angst voor spinnen, honden en dergelijke, zijn in het algemeen goed aan te pakken met hypnose (lees de pagina over Sociale Angst voor angsten zoals de angst om buiten te komen, de angst om over te geven in het openbaar en dergelijke).


Angst is vaak een patroon dat zich steeds herhaalt: trigger -- angstreactie -- vluchtgedrag. Vaak blijkt de trigger in het verleden te liggen.

Maar het is niet nodig om te weten wat de oorzaak is van de angst. Het loslaten van de angst is vaak een direct gebeuren, onafhankelijk van hoe de angst begon.

 

Dergelijke klassieke angsten zijn vaak in één sessie van één uur los gelaten, soms zijn er 2 sessies nodig.

 

Enkele voorbeelden van angsten:

 • spinnen
 • hoogten
 • besmetting (van zichzelf of van anderen, zoals nu in coronatijden)
 • vliegen met een vliegtuig 
 • braken
 • kleine ruimtes
 • onweer
 • injecties en naalden

Om een angst los te laten gebruiken we een combinatie van technieken. Welke technieken dat precies zijn, hangt af van persoon tot persoon. Als ik bijvoorbeeld merk dat iemand heel visueel ingesteld is, zal ik een geleide visualisatie voorstellen.

 

We kunnen ook verwarringstechnieken gebruiken, die bij vrijwel iederéén goed werken, of onderhandelen met jezelf aan de hand van de veelgebruikte Delen-methode (Parts).

Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je afspraak rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.


 • Hoge slaagkans -- 80%

  Hypnose is een fantastisch hulpmiddel om je angsten (triggers en je reactie daar op) aan te pakken. Je motivatie is de sterkste factor die het succes bepaalt.

 • 1 sessie, soms 2

  Meestal is één sessie voldoende, dus het is niet nodig om al 2 sessies in de agenda te boeken. We beginnen met 1.

 • Onmiddellijk resultaat

  Het maken van de nodige "kliks" (het zgn. "herprogrammeren" van het onderbewustzijn) gebeurt tijdens de sessie(s), je hebt dan ook onmiddellijk resultaat.

 • Hypnose is aangenaam

  Hypnose is heel ontspannend en is beslist de aangenaamste manier om je struikelblokken te overwinnen. Het is ook helemaal niet zoals het in films lijkt. Hypnose is géén machtsspel of hersenspoeling. 

 • Hypnose is veilig

  Hypnose is veilig en zonder neveneffecten. Je zal tijdens de hypnose niet slapen of bewusteloos zijn, achteraf weet je ook nog alles.

 • Andere aanpak Sociale Angst

  Ingeval van een Sociale Angst, zoals de angst om onder de mensen te komen, de angst voor open pleinen, de angst om in het openbaar over te geven of diarree te krijgen, en zo verder, gebruiken we een andere methode van 2 sessies.

 • 1. Voor wie is dit programma geschikt?

  Dit programma is geschikt voor jou als je:

  • Minstens 18 jaar oud bent
  • Een niet-sociale angst hebt die je leven bemoeilijkt en waar je onmiddellijk vanaf wil
  • Geen medicijnen neemt die concentratieverlies als bijwerking hebben (zoals kalmeermiddelen of sommige antidepressiva, bijvoorbeeld)

 • 2. Hoe gaat dit in zijn werk?

  Je schrijft 1 afspraak in in mijn agenda.

   

  Tijdens je sessie hebben we een intakegesprek over je angst, hoe jij die ziet en ervaart. We doen dan ook enkele oefeningen die je voorbereiden op je eerste hypnose en die mij wat inzicht geven in jouw hypnotiseerbaarheid en welke methodes bij jou passen. Dan doen we je eerste hypnose, waarbij we meteen werken aan je angst, en jij je angst kan loslaten. Het is daarbij interessant als je je angst ook kan testen, hetzij in de praktijk, hetzij thuis of op een locatie waar je regelmatig komt.

   

  Als je angst weg is, is het werk natuurlijk gedaan. Als er nog angst over is, maak je een tweede afspraak en werken we opnieuw aan je angst, om de restanten ook weg te werken.


 • 3. Werkt dit ook tegen Gegeneraliseerde Angststoornis?

  Nee, als je lijdt aan een Gegeneraliseerde Angststoornis, is het ook géén goed idee om hypnose te gebruiken aangezien je in hypnose dissocieert, wat niet wenselijk is voor mensen met deze stoornis. Maak in dit geval dus géén afspraak met mij, maar met een psychiater die deze problematiek goed kent.


 • 4. Is er garantie dat dit werkt?

  Hoe graag ik dat ook zou willen, resultaatsgarantie kan je op verandering nooit geven, precies omdat het resultaat vooral afhankelijk is van jouw motivatie én je inzet tijdens de sessie(s). Ik zet me bij elke cliënt ook 100% in om die cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen. Nu, uit de praktijk blijkt wel dat dit bij ongeveer 80% van de deelnemers goede tot héél goede resultaten oplevert.


 • 5. Wat is het beste moment om met zo'n therapie te beginnen?

  Zodra je zelf vindt dat je er klaar voor bent.


Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je 3 afspraken rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.

Jouw investering in jezelf bedraagt €125 per sessie.

© 2012-2021 Hypnotiseur Roy Dictus -- Alle rechten voorbehouden.

Hypnotiseur Roy Dictus is géén arts, psycholoog, psychiater of diëtist. Hij geeft geen medisch of voedingsadvies en hypnotherapie kan niet als vervanging van medische zorgen gezien worden, eerder als een aanvulling ervan en een hulpmiddel om struikelblokken te overwinnen.

 

Hypnotiseur Roy Dictus, Terwouwenstraat 80, 3800 Zepperen (Sint-Truiden)