Prikkelbare Darmsyndroom (PDS)

Plots opkomende krampen, gevoeligheid, pijn in de darmen, vooral bij nervositeit

Prikkelbare darm loslaten in 8 sessies.

Prikkelbare Darm, soms ook Spastische Darm genoemd, is een vervelende aandoening waarbij je darmen regelmatig in de knoop liggen, pijn doen en verkrampen, vooral als je nerveus of opgewonden bent. 

 

Met PDS is het dan ook vaak lastig om plannen te maken. Je darmen kunnen immers ineens roet in het eten gooien en je moet steeds snel in staat zijn naar het toilet te gaan.

 

Er bestaan medicijnen om de PDS zo veel mogelijk te onderdrukken, maar die geven ook niet altijd resultaat en hebben soms bijwerkingen. Daarom is het beter om met een techniek als hypnotherapie aan je PDS te werken. In het Verenigd Koninkrijk, waar hypnotherapie beter bekend is dan hier, is hypnotherapie trouwens de enige remedie voor PDS die wordt terugbetaald.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er 8 sessies nodig zijn om van PDS af te geraken of de symptomen sterk te verminderen, en dit resultaat ook te behouden. Niet alleen de PDS zelf krijg je onder controle, ook de angsten en frustraties die ermee gepaard gaan. De algemene levenskwaliteit, het zelfvertrouwen en je gevoel van welzijn neemt dus ook toe dankzij deze therapie. De praktijk bevestigt deze conclusies.

Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je afspraak rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.


 • Hoge slaagkans -- 71% tot 90%

  Hypnotherapie is een fantastisch hulpmiddel om je prikkelbare darm en je frustraties daar rond aan te pakken. Je motivatie is de sterkste factor die het succes bepaalt.

   

  Er zijn wetenschappelijke studies die een succescijfer van 71% rapporteren, maar ook die tussen 80% en 90% rapporteren.

 • 8 sessies, soms meer

  Bij vrijwel iedereen zijn 8 sessies voldoende om controle te krijgen en te houden over de prikkelbare darm. Soms heeft iemand extra sessies nodig, maar dat is eerder zelden.

 • Onmiddellijk resultaat

  Het maken van de nodige "kliks" (het zgn. "herprogrammeren" van het onderbewustzijn) gebeurt tijdens de sessies, je hebt dan ook onmiddellijk resultaat. Je krijgt ook opnamen voor thuis om jezelf te oefenen (vanaf de 2de of 3de sessie).

 • Hypnose is aangenaam

  Hypnose is heel ontspannend en is beslist de aangenaamste manier om je struikelblokken aan te pakken. Het is ook helemaal niet zoals het in films lijkt. Hypnose is géén machtsspel of hersenspoeling. Het is toegepaste psychologie.

 • Hypnose is veilig

  Hypnose is veilig en zonder neveneffecten. Je zal tijdens de hypnose niet slapen of bewusteloos zijn, achteraf weet je ook nog alles.

 • 1. Voor wie is dit programma geschikt?

  Dit programma is geschikt voor jou als je:

  • Minstens 18 jaar oud bent
  • De diagnose "Prikkelbare Darmsyndroom" gekregen hebt bij de arts
  • Geen medicijnen neemt die concentratieverlies als bijwerking hebben (zoals kalmeermiddelen of sommige antidepressiva, bijvoorbeeld)

 • 2. Hoe gaat dit in zijn werk?

  Je schrijft 4 afspraken in in mijn agenda (deel 1). De volgende afspraken maken we later, in deel 2.

   

  Tijdens je eerste sessie hebben we een intakegesprek over je PDS, hoe jij die ziet en ervaart. We doen dan ook enkele oefeningen die je voorbereiden op je eerste hypnose en die mij wat inzicht geven in jouw hypnotiseerbaarheid en welke methodes bij jou passen. Dan doen we je eerste hypnose, waarbij we meteen werken aan je PDS, en jij al begint die los te laten.

   

  Na 4 sessies heb je al een behoorlijke controle over je PDS. Echter, wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 8 sessies nodig zijn om dit resultaat blijvend te behouden. We maken dan 4 nieuwe afspraken om verder te werken en de controle die je nu hebt verworven, goed vast te zetten in je onderbewustzijn.


 • 3. Is er garantie dat dit werkt?

  Hoe graag ik dat ook zou willen, resultaatsgarantie kan je op therapie nooit geven, precies omdat het resultaat vooral afhankelijk is van jouw motivatie én je inzet tijdens de sessies. Ik zet me bij elke cliënt ook 100% in om die cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen. Nu, uit de praktijk blijkt wel dat dit bij ongeveer 75% van de deelnemers goede tot héél goede resultaten oplevert.


 • 4. Ben ik wel hypnotiseerbaar?

  Héél wat mensen denken dat zij niet hypnotiseerbaar zijn. Maar slechts een heel kleine groep is dat ook niet. Zo'n 90% van de mensen, ik denk zelfs méér, is goed hypnotiseerbaar. Je moet er wel aan mee werken natuurlijk. Mensen zeggen mij wel eens: "ik geloof niet in hypnose", alsof hypnose een bijgeloof zou zijn. Maar hypnose en hypnotherapie zijn wetenschappelijk bewezen, het is geen kwestie van geloof. Bij hypnotherapie is het zoals bij elke psychotherapie: je bent zelf een onderdeel van het proces en je moet dus wel meewerken. Doe je dat, dan is de kans op succes bijzonder hoog.


 • 5. Wat is het beste moment om met zo'n therapie te beginnen?

  Zodra je zelf vindt dat je er klaar voor bent.


Wacht niet langer, neem actie!

Je kan je 4 afspraken rechtstreeks in mijn agenda boeken. Afspraken kunnen zowel in mijn praktijk in Zepperen (Sint-Truiden), of via video-call als je niet wil of kan verplaatsen naar mijn praktijk.

Jouw investering in jezelf bedraagt €795 voor 8 sessies.

© 2012-2021 Hypnotiseur Roy Dictus -- Alle rechten voorbehouden.

Hypnotiseur Roy Dictus is géén arts, psycholoog, psychiater of diëtist. Hij geeft geen medisch of voedingsadvies en hypnotherapie kan niet als vervanging van medische zorgen gezien worden, eerder als een aanvulling ervan en een hulpmiddel om struikelblokken te overwinnen.

 

Hypnotiseur Roy Dictus, Terwouwenstraat 80, 3800 Zepperen (Sint-Truiden)