Pijn

Pijn, zowel chronische als acute pijn, kunnen we verminderen of zelfs wegnemen met hypnose. Voorwaarde is wel dat de pijn geen functie heeft: als de pijn een indicatie is van de nood aan medische zorg, neem ik de pijn niet weg. Ik kan hem desnoods wel lichter maken of vervangen door bijvoorbeeld een jeuk.

 

Hierboven ziet u een demonstratie van hypnotische anesthesie / analgesie. Ik maak de rechterpols van de cliënt ongevoelig. Ik geef hem de suggestie dat hij enkel een lichte druk, een lichte aanraking zal voelen en dat is dan ook wat hij voelt. Vervolgens verplaats ik de plaats van de ongevoeligheid van zijn rechter- naar zijn linkerpols, en demonstreer vervolgens dat zijn rechterpols nu terug gevoelig is en zijn linkerpols plots ongevoelig. Op deze manier kunnen we pijn wegnemen of verzachten, én de pijn blijft weg als de hypnose voorbij is. Dit effect is tijdelijk (het kan tot enkele weken aanhouden), maar ik kan u conditioneren om op deze manier de pijn bij uzelf weg te kunnen nemen wanneer nodig.

Geen pijn met hypnose

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een pijnlijke aandoening waarbij de verwerking van signalen van de zenuwen verstoord wordt, met als resultaat geregelde of constante niet-functionele pijn. Mensen die lijden aan fibromyalgie leven dus met voortdurende pijn en slaapproblemen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hypnotherapie de pijn en de slaapproblemen van fibromyalgie geheel of gedeeltelijk kan wegnemen, en de afhankelijkheid van medicijnen kan reduceren met 80%. Hypnotherapie heeft géén vat op de zgn. ‘tender points’ van de fibromyalgie-lijder:

“Hypnotherapy was found to be better than physical therapy in 40 patients with refractory fibromyalgia. The hypnotherapy group demonstrated better outcome in parameters such as pain, fatigue, sleep and global assessment, although not in tender point examination.

Ik behandel geregeld fibromyalgie-lijders met uitstekende resultaten. De pijn vermindert sterk en de cliënt(e) kan terug diep slapen.

Pijnloos bevallen

Wie pijnloos wil bevallen, kan tijdens de zwangerschap komen leren de pijnen van de weeën en de bevalling te onderdrukken. Een cursus Pijnloos Bevallen komt neer op 4 sessies met telkens één week tussen, en het dagelijkse gebruik van een geluidsopname tussenin. Ik breng u in een diepe hypnose en installeer dan een ‘programma’ in uw onderbewustzijn waardoor u op elk moment opkomende pijn volledig of grotendeels kan onderdrukken.

Zie ook de artikels Hypnotiseur helpt vrouw door pijnvrije bevalling op de site van Goed Gevoel en Steeds populairder bij mama’s: bevallen onder hypnose op de site van HLN.

BBC-Reportage

Bekijk hier dit fragment uit een reportage van de BBC over het gebruik van hypnose tegen pijn:

 

Links:

Verder lezen:

Voor een afspraak kan u altijd mailen naar roy@hypnotherapie-limburg.be of bellen naar (0473) 74.89.62.