Hoe verloopt een sessie?

Wat kan u verwachten wanneer u langskomt voor een hypnosesessie?

De eerste keer is net iets anders dan de volgende keren, want dan hebben we een intake-gesprek. Ik leg u uit wat hypnose is en beantwoord uw vragen. Dan hebben we het over dat waar ik u mee kan helpen, en vult u een vragenlijst in. Deze vragenlijst helpt mij om u beter te helpen.

Na de vragenlijst doen we enkele suggestie-oefeningen. Dit is nog géén hypnose. De oefeningen geven wel aan hoe vatbaar u bent voor suggestie, wat belangrijk om weten is.

Tenslotte gaat u in hypnose en krijgt u uw eerste suggesties. Elke eerste behandeling begint overigens met anti-stress-suggesties. Vervolgens krijgt u de suggesties op maat, die volgen uit het intake-gesprek. Ingeval van angsten bijvoorbeeld, gaan we dan vaak over op een regressie, dwz. we gaan in uw lange-termijn-geheugen op zoek naar de oorzaak van de angst om die dan weg te nemen.

Tenslotte komt u weer uit hypnose, wakker en alert, zonder nevenwerkingen of slaperigheid.

Het kan dan nodig zijn om verdere sessies te plannen, afhankelijk van het onderwerp.

Tijdens volgende sessies is het intakegesprek korter (ik hoef u niet meer uit te leggen wat hypnose is) en doen we ook geen suggestie-oefeningen meer. Volgende sessies zijn daarom gewoonlijk korter dan de eerste sessie.

Het is heel belangrijk dat, wanneer u komt, u zich kan concentreren. Dus best geen alcohol drinken of andere middelen gebruiken en best ook zorgen dat u uitgerust bent op de afspraak, dan zal alles vlotter verlopen!

Voor een afspraak met gecertifieerd hypnotiseur Roy Dictus kan u bellen naar (0473) 74.89.62.

Verder lezen: