Angst (Fobie)

Angst is een gevangenis. De meeste van onze angsten hebben geen enkele positieve functie en hinderen ons alleen maar. Ze maken ons leven moeilijker zonder dat we er iets voor in de plaats krijgen. Wie met angst zit, heeft vaak het gevoel dat die angst zijn of haar hele leven domineert en een normaal leven onmogelijk maakt. Dus wie met een angst zit, kan er maar beter iets aan doen. En de meest effectieve manier om een angst te overwinnen, is hypnotherapie.

Hypnotherapie is bij uitstek geschikt om angsten weg te nemen. Angsten zijn meestal immers aangeleerd, hoewel we ons meestal niet kunnen herinneren hoe en wanneer. Vaak kunnen we een angst volledig wegnemen op één sessie van 1,5 uur! (dwz. een dubbele sessie)

Die angst die u al zo lang voelt, kan verleden tijd worden na slechts één bezoek. Eén dubbele sessie (1,5 uur ipv 45 minuten) kan u voor altijd verlossen van alle ongemakken waar een angst mee gepaard gaan. Soms is een tweede sessie noodzakelijk, bijvoorbeeld bij complexe angsten zoals pleinvrees of sociale angst.

Mijn sport is muurklimmen, maar kon niet meer evolueren naar een hogere moeilijkheidsgraad omdat ik bang was om te gaan slingeren en me pijn te doen. Toen ben ik bij Roy geweest en die heeft me op een halfuur van mijn angst afgeholpen. Bedankt, Roy!

— Ruben C., Geraardsbergen

Angst is meestal irrationeel. Zo is het bijvoorbeeld wel logisch dat we angsten uitstaan in het bijzijn van een potentieel dodelijke spin zoals een zwarte weduwe (hoewel die soort niet agressief is), maar waarom zouden we schrik hebben van een inheemse soort? Een beet van een Belgische of Nederlandse spin is eerder te vergelijken met een muggenbeet. Toch boezemen 8-potigen velen van ons hevige (en irrationele) angst in.

Angst is meestal irrationeel én aangeleerd.

Angst is meestal irrationeel én aangeleerd.

Specifieke angst kunnen we overwinnen door terug te keren in de tijd naar de eerste keer dat we die bepaalde angst voelden, en zo te ontdekken wat de bron van die angst was. Vervolgens nemen we die bron weg en geven we positieve affirmaties die de angst tegenspreken. Een klassiek voorbeeld is de angst voor spinnen — vaak ingegeven in de kindertijd, toen we als kind een volwassene in paniek zagen geraken van een spin.

 

Ik was doodsbang van injectienaalden… Dat is nu voorbij. Ik krijg geen klamme handen meer, en de schrik is weg.

Bedankt!

— Lore L., Opglabbeek

 

Een ander voorbeeld is plankenkoorts. Zelfs grote sterren als indertijd Sir Laurence Olivier en meer recentelijk de Britse zangeres Adele leden aan deze angst. Adele heeft zich in Los Angeles door een hypnotherapeut laten behandelen omdat ze zo nerveus was voor haar performance in de Oscaruitreiking van 2013.

Adele had plankenkoorts

Adele had plankenkoorts… tot ze zich liet hypnotiseren.

 

Ik wil u heel hard bedanken om me te herprogrammeren. Het is gelukt! Ik ben gaan dansen en heb me volledig gegeven! 🙂

— Liesbeth B., Leuven

 

Hebt ook u een specifieke angst? Bel nù voor een afspraak hypnotiseur Roy Dictus op

(0473) 74.89.62.