Andere behandelingen

Er zijn nog tal van euvels waarbij hypnotherapie soelaas kan bieden, die niet op aparte pagina’s op deze site opgelijst staan… Indien u vragen heeft, kan u die altijd stellen via mail! Stuur een berichtje naar roy@hypnotherapie-limburg.be en ik beantwoord u zo snel mogelijk.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Prikkelbare darmsyndroom, ook wel spastische darm genoemd, blijkt met hypnotherapie sterk terug te dringen. Een 12-tal sessies over evenveel weken kan de pijn en de krampen die met spastische darm gepaard gaan, sterk indijken. In het Verenigd Koninkrijk is dit zelfs de enige behandeling voor deze aandoening die door het ziekenfonds terugbetaald wordt. Helaas zijn we in België nog niet zo ver, dat de ziekenfondsen hypnotherapeuten erkennen. Meer informatie (in het Engels) vindt u op IBS Hypnosis.
  • Tekort aan focus en zelfvertrouwen zijn vaak ook te verhelpen met hypnotherapie. We verhogen de focus door suggestie en oefening, en versterken het zelfvertrouwen eveneens door suggestie.
  • Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is eveneens te behandelen met hypnotherapie. In de meeste gevallen leidt hypnotherapie tot een sterke vermindering tot zelfs volledige verwijdering van het oorsuizen. Meer informatie (in het Engels) vindt u op Hypnosis for Tinnitus.
  • Borstvergroting is zelfs mogelijk met hypnotherapie. Het gaat dan om 5 behandelingen, verspreid over 12 weken. Intussen moet de cliënte ook dagelijks luisteren naar hypnotische geluidsopnamen. Dit kan zorgen voor een toename van de boezem met 2 cupmaten — volledig natuurlijk en zonder inspuitingen of medicatie. Meer informatie vindt u in dit artikel op de site van Nina en (in het Engels) in dit artikel van de Daily Mail.
  • Alles wat ‘tussen de oren zit’ is in principe behandelbaar met hypnotherapie. Dus niet alleen zelfvertrouwen, slechte gewoonten afleren, goede gewoonten aanleren, enzoverder, maar ook alle psychosomatische ziekten. In 2007 publiceerde Constance University een meta-studie van 21 wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van hypnose voor psychosomatische ziekten. Zij concludeerden: “The meta-analysis clearly indicates hypnotherapy is highly effective in treatment of psychosomatic disorders.” (Flammer, E. and Alladin, A., The efficacy of hypnotherapy in the treatment of psychosomatic disorders: meta-analytical evidence, Int J Clin Exp Hypn. 2007 Jul;55(3):251-74.

Verder lezen: