Gewicht afvallen (minder eten zonder dieet)

Hypnose kan mensen ook helpen om af te vallen. Er zijn tal van methodes beschikbaar om in hypnose gewicht kwijt te geraken. Het is daarbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen overgewicht, obesitas en morbide obesitas.

 

Afslanken

Wie aan overgewicht lijdt, kan al geholpen zijn met een eenvoudige gewichtscorrectie (zie hieronder). Wie echter aan obesitas lijdt (BMI van 30+), heeft meer baat bij een dieet dat dan aan de hand van hypnose gemakkelijker en draaglijker gemaakt kan worden. Wie lijdt aan morbide obesitas (BMI van 35+), kan in de meeste gevallen geholpen worden met een hypnotische maagband.

Of wilt u gewoon minder snoepen?

Gewichtscorrectie

Kort gezegd spreken we van gewichtscorrectie als u enkele kilo’s wil afvallen na bijvoorbeeld de feestdagen, maar zonder dat u een langdurig gewichtsprobleem heeft. In dat geval is het een kwestie van enkele gewoonten te corrigeren zoals ‘s avonds snoepen voor de tv of te ver gaan tijdens het wekelijkse bezoek aan de frituur. We zoeken dan samen uit wat aan de basis ligt van het overgewicht en corrigeren dit dan in één of twee hypnosesessies. In de weken erna valt u af doordat uw eetroutine in hypnose aangepast is en/of omdat u meer sport, alnaargelang uw voorkeur. Tenslotte werken we af met een derde sessie ter versterking.

Het programma “Gewichtscorrectie” levert in 80% à 85% van de gevallen een goed tot zeer goed resultaat.

Wanneer is het niet aangewezen?

  • Als u medicijnen neemt waarvan gewichtstoename een bijwerking is;
  • Als u jonger bent dan 18;
  • Als u niet voldoende gemotiveerd bent om te aanvaarden dat u minder zal kunnen eten.

Kostprijs van 3 sessies is € 285 incl. BTW.

 

Het is mij enorm goed meegevallen! De sessie zelf vond ik heel goed te doen en zeer ontspannend.
Ik heb niet meer gesnoept sinds wat betreft witte suikers – de buurvrouw komt met een doos lekkere koekjes af – ik denk oooh maar als het dan op opeten aankomt dan stopt het!
In feite kan een mens zijn onhebbelijkheden één voor één laten herprogrammeren, niet?? 
Zo zijn er nog wel een paar, hihi!
Heel hartelijke dank en tot ziens!
— Veerle S., Tongeren

 

Emo-eten

Het probleem met een klassiek dieet is dat het geen rekening houdt met de oorzaken van het overgewicht én dat men een dieet alleen volhoudt ‘op karakter’, dwz. door er bewust mee bezig te zijn.

Echter, wanneer het overgewicht veroorzaakt wordt door emoties, dan is het zinloos om te diëten zonder deze emotionele oorzaken (onderbewustzijn) aan te pakken. Daarom raad ik emo-eters aan om eerst enkele hypnosesessies te volgen waarbij u de oorzaken van die emoties kan verwerken, zodat er geen reden meer is tot emo-eten.

Een tweetal sessies is meestal voldoende voor het verwerken van gebeurtenissen en de emoties die bij die herinneringen horen, voor een totaal van €190.

Obesitas: Virtuele Maagband

We spreken over obesitas als het om sterk overgewicht gaat, dwz. een BMI van meer dan 30. Dit is eerder een structureel probleem; u gaat al langer gebukt onder overgewicht en heeft waarschijnlijk al vele malen geprobeerd om te diëten.

Virtuele Maagband Voor en Na

Hypnose ondersteunt het afvallen hier best aan de hand van de zgn. hypnotische maagband (Virtual Gastric Band). Concreet betekent dit dat men gedurende 4 zeer intensieve hypnosesessies wordt voorbereid op nieuwe eetgewoonten (zoals kleinere maaltijden eten, suiker vermijden edm.) en een denkbeeldige maagbandoperatie ondergaat. Dit is een hypnotische procedure waarbij een maagbandoperatie gesimuleerd wordt. Aangezien dit in hypnose gebeurt, heeft dit op uw onderbewustzijn hetzelfde effect als een echte operatie, behalve dat er geen risico’s zijn op complicaties en er ook geen herstelperiode noodzakelijk is!

Het gevolg is dat uw onderbewustzijn reageert alsof uw maag nog zo groot is als een golfbal, en u automatisch een gevoel van verzadiging krijgt zodra u een maaltijd van dat volume genoten heeft — zelfs al bent u er zich van bewust dat het hier enkel om suggestie gaat! De hypnotische maagband is een risicovrije versie van de echte maagband met nagenoeg hetzelfde effect. Hij kan ook weggenomen worden op elk ogenblik door de hypnotiseur.

Een hypnotische maagband is enkel beschikbaar voor wie ten minste 18 jaar is, een BMI heeft van 30 of hoger én onder begeleiding staat van een arts of diëtist(e) voor opvolging. Ik gebruik de methode van de Britse hypnotherapeute Sheila Granger, die met haar methode wereldfaam verwierf.

Voor en na

De hypnotische maagband is een fantastische oplossing voor een ‘zwaar’ probleem, maar houd er rekening mee dat deze oplossing wel zorgt voor veranderingen in uw leven. Niet alleen valt u veel en snel af (tot wel 50 kg op één jaar), uw hele eetpatroon verandert en op restaurant gaan is ineens niet meer zo evident. U moet voor uzelf ook een dagboek bijhouden waarin u al uw maaltijden noteert. De hypnose zorgt hierbij voor ondersteuning, en ik geef u na de ‘operatie’ dan ook een hypnotische geluidsopname mee van 15 minuten waarnaar u best elke dag luistert gedurende de eerste 4 weken.

Het programma “Virtuele Maagband” levert in 80% à 85% van de gevallen een goed tot zeer goed resultaat.

Wanneer is het niet aangewezen?

  • Als u medicijnen neemt waarvan gewichtstoename een bijwerking is;
  • Als u jonger bent dan 18;
  • Als uw BMI lager is dan 30;
  • Als u niet voldoende gemotiveerd bent om te aanvaarden dat u minder zal kunnen eten.
Kostprijs is € 795 incl. BTW.
Links:
 
Soortgelijke behandelingen:
 
  • Minder snoepen